Ingredienser til 4 personer
1 kg. oksemørbrad
1-2 fed hvidløg
1 spsk. vand
1.5 spsk. brun farin
1 spsk. chilisauce
1 spsk. teriyakisauce
Sådan gør du
Afpuds mørbraden. De resterende ingredienser til marinaden blandes og hældes i en pose. Læg mørbraden i posen og lad den trække i ca. 2 timer i køleskabet.
Tænd grillen og smør risten i olie. Køder brunes ca. 3 min. på hver side over direkte varme (briketterne lægges jævnt og risten ovenover).
Efter kødet er brunet, flyttes mørbraden til indirekte varme (lige dele af briketter på hver side af kulristen) i 35 min. til centrumtemperaturen viser ca 60 C. Undervejs pensles kødet med marinaden. Lad derefter kødet hvile tildækket i ca. 15 min.
Serveres med årstidens grønsager eller groft brød og salat. |