Limekrydret cuvette m. bagte grønsager

 

Fallesgaard • fallesgaard@lic-mail.dk • 74 64 60 85

FALLESGAARD.DK

Ingredienser til 4 personer

 

2 tsk. groft salt

1 tsk. finthakket rød chilipeber

2 spsk. fintrevet limeskal

 

1 oksecuvette

3 dl. vand

 

200 g. grønne bønner

200 g. skalotteløg

6 gulerødder i stave

6 snackpebere i halve/stave

25 g. smør - smeltet

 

citrontimian

 

Sådan gør du

 

Bland salt, chili og limeskal sammen.

 

Tør stegen og fjern eventuelle sener og hinder- Rids fedtlaget i tern og gnid med det med halvdelen af limedrysset. Læg stegen på ovnenes rist over bradepanden. Hæld vandet i bradepanden og brun stegen midt i ovnen ved 250 C i ca. 10 min.

 

Vend imens bønner, løg, gulerødder og snackpebere sammen med smør og resten af limedrysset. Tag stegen ud og fordel grønsagerne i bradepanen - under stegen. Skru temperaturen ned til 150 C og steg cuvette og grønsager færdig i i ovnen - ca. 45 min. Hvis du bruger et stegetermometer, skal stegens centrumtemepratur være ca. 60 C. Tag derefter stegen ud og hold dem varm under et klæde. Lun evt. lidt groft brød i ovnens eftervarme.

 

Skær kødet i tynde skiver og anret dem på et fad sammen med de bagte grønsager. Pynt med citrontimian.