Ingredienser til 6 personer
1 kg. oksemørbrad
peber
10 friske estragonkviste
75 g. parmaskinke
25 g. smør
450 g. broccoli i mindre stykker
450 g.g forårsløg i mindre skiver
groft salt og peber
0.5 l. bearnaiseesauce 5%
1 tsk. hvidvinseddike
groft salt
1 dl. fløde - pisket til skum
Sådan gør du
Drys kødet med peber og læd derefter estragonkviste rundt om kødet og pak det hele ind i parmaskinken. Det hele kan evt. holdes sammen med snor eller kødpinde. Læg mørbraden på en rist over en bradepande og steg kødet midt i ovnen ved 200 C til centrumtemperaturen er ca. 55 C. Lad derefter kødet hvile tildækket i ca 30 min.
Lad smørret smelte ved kraftig varmem med uden at det bruner. Svits broccolien i ca 2 min. Tilsæt løg, salt og peber og svits i yderligere ca. 5 min. smag til med salt og peber.
Kom bearnaisesaucen i en tykbundet gryde og brig i kog under omrøring. Tilosæt eddike og salt. Rør derefter flødeskummet i og smag til.
Skær kødet i 6 bøffer og anret dem på tallerkenen med grønsagerne og lidt sauce. Servere eventuelt aspargeskartofler og de resterende grønsager og sauce i varme skåle ved siden af. |