Oksemørbrad m. estragon og parmaskine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fallesgaard • fallesgaard@lic-mail.dk • 74 64 60 85

FALLESGAARD.DK

Ingredienser til 6 personer

 

1 kg. oksemørbrad

peber

10 friske estragonkviste

75 g. parmaskinke

 

25 g. smør

450 g. broccoli i mindre stykker

450 g.g forårsløg i mindre skiver

groft salt og peber

 

0.5 l. bearnaiseesauce 5%

1 tsk. hvidvinseddike

groft salt

1 dl. fløde - pisket til skum

 

Sådan gør du

 

Drys kødet med peber og læd derefter estragonkviste rundt om kødet og pak det hele ind i parmaskinken. Det hele kan evt. holdes sammen med snor eller kødpinde. Læg mørbraden på en rist over en bradepande og steg kødet midt i ovnen ved 200 C til centrumtemperaturen er ca. 55 C. Lad derefter kødet hvile tildækket i ca 30 min.

 

Lad smørret smelte ved kraftig varmem med uden at det bruner. Svits broccolien i ca 2 min. Tilsæt løg, salt og peber og svits i yderligere ca. 5 min. smag til med salt og peber.

 

Kom bearnaisesaucen i en tykbundet gryde og brig i kog under omrøring. Tilosæt eddike og salt. Rør derefter flødeskummet i og smag til.

 

Skær kødet i 6 bøffer og anret dem på tallerkenen med grønsagerne og lidt sauce. Servere eventuelt aspargeskartofler og de resterende grønsager og sauce i varme skåle ved siden af.