Ingredienser til 6 personer
1.5 kg. roastbeef
30 g. smør eller margarine
2 dl. oksebouillon
4 gulerødder
4 fed hvidløg
8 tomater
12 udstenet sorte oliven
salt og peber
1 spsk. hakket persille
2 spsk. marizena
3/4 dl. olivenolie
1 løg
1-2 gulerødder
2 dl. rødvin
1 tsk. herbes de provence
2 fed hvidløg
5 peberkorn
Sådan gør du
Marinade: Varm olien og tilsæt løg og gulerødder skåret i skiver. Lad det sautere i 5 min. Tilsæt rødvin, krydderi, knuste hvidløg og peberkorn og kog sagte i 15 min. under låg. Afkøl og si marinaden. Læg kødet i et smalt glasfad. Hæl marinaden over og lad det trække tildækket i 6-8 timer eller natten over i køleskabet. Vend kødet af og til.
Tag kødet op og dub det let. Brun det på alle sider i olie og hæld derefter marinade og bouillon ved. Tilsæt skiveskåret gulerødder og knust hvidløg og lad derefter kødet simre sagte under låg i 30-40 min. afhænig af tykkelse og hvor rødt man ønsker kødet. VEnd kødet et par gange under stegning. Tag kødet op og lad det hvile 15-20 min. tildækket.
Skum saucen for fedt, den skal ikke sies, og jævn med lidt marizena rørt op i kold vand. Lad tomaterne, der er flåede og skåret i både, samt olivenolie dampe med i saucen i et par minutter.
Skær kødet i passende skiver og hæld saucen med grønsagerne over kødet og drys med persille.
Serveres eventuelt med pasta, kartofler eller årstiden grønsager i fad.
|