Rødvinsmarineret cuvette m. pastasalat

Fallesgaard • fallesgaard@lic-mail.dk • 74 64 60 85

FALLESGAARD.DK

Ingredienser til 4 - 6 personer

 

1 cuvette

1.5 dl. rødvin

1 laurbærblad

1 lille gulerod

1 skalotteløg

8 enebær

frisk timian efter smag

 

300 g. pasta

1 håndfuld friske basilikumsblade

1 dl. frisk persilleblade

0.5 dl. oregano

1 fed hvidløg

0.25 dl. citronsaft

0.5 dl. olivenolie

salt og peber

0.5 kg. grofhakkede tomater

100 g. oliven

0.5 dl. pinjekerner

 

Sådan gør du

 

Læg cuvetten i en skål. Blend rødvin, laurbær, gulerod, løg, enebær og timian og hæld marinaden over cuvetten. Lad den trække i mindst 2 timer, men gerne natten over, i køleskabet.

 

Kog pasta al'dente og skyl den i kold vand. Bland basilikum, oregano, persille, hvidløg, citronsaft og olivenolie i en blænder eller en morter. Hæld blandingenover pastaen og smag tilmed salt og peber. Bland salaten med tomater, hakkede el. hele oliven og pinjekerner og lad den trække i mindst 1 time.

 

Tag cuvetten op af marinaden, dup den tør og krydr med salt og peber. Grill cuvetten indirekte i ca. 35 min og skær den i tynde skiver. Server kødet med pastasalaten.