Ingredienser til 4 - 6 personer
1 cuvette
1.5 dl. rødvin
1 laurbærblad
1 lille gulerod
1 skalotteløg
8 enebær
frisk timian efter smag
300 g. pasta
1 håndfuld friske basilikumsblade
1 dl. frisk persilleblade
0.5 dl. oregano
1 fed hvidløg
0.25 dl. citronsaft
0.5 dl. olivenolie
salt og peber
0.5 kg. grofhakkede tomater
100 g. oliven
0.5 dl. pinjekerner
Sådan gør du
Læg cuvetten i en skål. Blend rødvin, laurbær, gulerod, løg, enebær og timian og hæld marinaden over cuvetten. Lad den trække i mindst 2 timer, men gerne natten over, i køleskabet.
Kog pasta al'dente og skyl den i kold vand. Bland basilikum, oregano, persille, hvidløg, citronsaft og olivenolie i en blænder eller en morter. Hæld blandingenover pastaen og smag tilmed salt og peber. Bland salaten med tomater, hakkede el. hele oliven og pinjekerner og lad den trække i mindst 1 time.
Tag cuvetten op af marinaden, dup den tør og krydr med salt og peber. Grill cuvetten indirekte i ca. 35 min og skær den i tynde skiver. Server kødet med pastasalaten.
|