Ingredienser til 4 personer
400 g. gullasch/oksekød
0.5 tsk. tørret timian
1 spsk paprika
salt og peber
0.5 oksekødsbuillonterning
1-2 skåret peberfrugter
1 fed hvidløg
1-2 store kartofler i tern/skiver
1-2 løg
2 gulerødder
1.5 spsk. tomatpure
2 dl. jævning (vand og mel)
evt. kulør
Sådan gør du
Skær oksekødet i halvstore terninger. Kom smør eller olie i en gryde. Tilsæt de tørre ingredienser. kom evt. en sjat vand i gryden og rør godt rundt, så det ikke brænder på. Svits løgene til de er klare og tilsæt kødet. Når kødet er brundet, presses hvidløget i. Lad retten snurre under låg, ved svag vare i ca. 40 min.
Derefter tilsættes grønsagerne og tomatpure, hvorefter alt får lov at koge videre ved svag varme i yderligere 30 - 40 min. til kødet er mørt.
Jævn saucen og tilsæt kulør hvis ønsket.
Kan serveres med kartoffelmos, ris eller almindelige kogte kartofler og årstidens grønsager. |