Culotte med grøn kartoffelsalat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fallesgaard • fallesgaard@lic-mail.dk • 74 64 60 85

FALLESGAARD.DK

Ingredienser til 8 personer

 

2 kg. skrabede nye kartofler

2 liter vand

2 tsk. groft salt

 

1 okseculotte

1 tsk. groft salt

peber

9 tomater i kvarte

5 snack peberfrugter i mindre stykker

2 dl. grofthakket bredbladet persille

2 tsk. groft salt

 

1 agurk

1.5 dl. krydret mayonnaise

3 fed hvidløg

1 l. basilikumsblade

1 l. bredbladet persille

groft salt og peber

 

Sådan gør du

 

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og tilsæt salt. Koges ved svag varme i ca 12 min. Lad dem derefter køle helt ned.

 

TØr culottestegen og fjerne evtuelle sener og hinder. Rids fedtkanten og læg stegen på en kold tør pande med fedtkanten nedad. Skru op for kraftig varme og brun den i ca. 5 min. Vend derefter stegn og brun kødsiden i ca. 1 min. Drys stegen med salt og peber. Læg nu stegn på ovnens rist med fedtsiden op. Kom tomater, peberfrugt og persille i en bradepande under stegen og drys grønsagenre med salt og peber. Stegs midt i ovnen ved 150 C i ca. 75 - 80  min. Centrumtemperaturen skal være ca. 62 C. (ved rødt kød - ca, 60 C).

 

Flæk agurken, fjern kernene og skær den i mindre stykker. Kom stykkerne i et blenderglas sammen med mayonnaise og hvidløg. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt basilikun, persille og salt og peber og blend i yderligere 30 sek eller til dressingen er jævn. Skær de afkølede kartoffler i halve/kvarte og ved i massen og smag til. Hvis dressingen bliver for tyk, kan den røres op med lidt vand.

 

Kødet skæres i passende skiver og serveres med den grønne kartoffelsalat og evt. groft nybagt brød.