Osso buco a la Milanese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fallesgaard • fallesgaard@lic-mail.dk • 74 64 60 85

FALLESGAARD.DK

Ingredienser til 4- 6 personer

 

1 - 1.5 kg. osso buco

2 stk. løg

2 fed hvidløg

3 stilke bladselleri

2 - 3 gulerødder

1 lille fennikel

4 dl. tør hvidvin

1 ds. flåede tomater

1 laurbærblad

4 kviste frisk merian

salt, peber og olie til stegning

 

1/2 bdt. hakket persille

Ca. 2 spsk. revet citronskal

1 fed hvidløg

 

Risotto:

200 g. risottoris

2 finthakkede skalotteløg

25 g. smør

0.1 g. safran

6 dl. hønsebouillon

30 g. revet parmesan

salt og peber

 

Sådan gør du

 

Brun skankerne på begge sider i lidt olivenolie i en gryde. Læg dem derefter i et ovnfast fad og krydr med lidt salt og peber.

 

Snit grønsagerne fint, brun dem godt, og fordel dem hen over kødet. Kog gryden af med hvidvin og tomat og hæld det over kødet. Læg laurbærblad og meriankvistene ved, og dæk fadet met et låg eller folie. Sæt fadet i ovnen ved 150 C i ca. 2.5 time.

 

Bland hakket persille, revet citronskal og hakket hvidløg og hak det godt sammen. Drys blandingen over kødet lige inden servering.

 

Svits hakket skalotteløg i smør til de er klare. Tilsæt ris og safran og bland det godt, Kom bouillon ved og kog under jævnlig omrøring i ca. 15 min. Kom evt ekstra bouillon ved, hvis den bliver for tør. Bland risottoen med reven parmesan og smag til med salt og peber.