Rødvinsmarineret roastbeef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fallesgaard • fallesgaard@lic-mail.dk • 74 64 60 85

FALLESGAARD.DK

Ingredienser til 6 personer

 

1.5 kg. roastbeef

30 g. smør eller margarine

2 dl. oksebouillon

4 gulerødder

4 fed hvidløg

8 tomater

12 udstenet sorte oliven

salt og peber

1 spsk. hakket persille

2 spsk. marizena

 

3/4 dl. olivenolie

1 løg

1-2 gulerødder

2 dl. rødvin

1 tsk. herbes de provence

2 fed hvidløg

5 peberkorn

 

Sådan gør du

 

Marinade: Varm olien og tilsæt løg og gulerødder skåret i skiver. Lad det sautere i 5 min. Tilsæt rødvin, krydderi, knuste hvidløg og peberkorn og kog sagte i 15 min. under låg. Afkøl og si marinaden. Læg kødet i et smalt glasfad. Hæl marinaden over og lad det trække tildækket i 6-8 timer eller natten over i køleskabet. Vend kødet af og til.

 

Tag kødet op og dub det let. Brun det på alle sider i olie og hæld derefter marinade og bouillon ved. Tilsæt skiveskåret gulerødder og knust hvidløg og lad derefter kødet simre sagte under låg i 30-40 min. afhænig af tykkelse og hvor rødt man ønsker kødet. VEnd kødet et par gange under stegning. Tag kødet op og lad det hvile 15-20 min. tildækket.

 

Skum saucen for fedt, den skal ikke sies, og jævn med lidt marizena rørt op i kold vand. Lad tomaterne, der er flåede og skåret i både, samt olivenolie dampe med i saucen i et par minutter.

 

Skær kødet i passende skiver og hæld saucen med grønsagerne over kødet og drys med persille.

 

Serveres eventuelt med pasta, kartofler eller årstiden grønsager i fad.