Roastbeef m. hvidvinsbraisseret persillerødder

Fallesgaard • fallesgaard@lic-mail.dk • 74 64 60 85

FALLESGAARD.DK

Ingredienser til 4 - 6 personer

 

1 kg. roastbeef

salt og peber

7 persillerødder eller pastinakker

5 dl. vand

2 dl. hvidvin

1 fed hvidløg

3 laurbærblade

 

jævning - evt. marizena

2 spsk. creme fraiche

1.5 dl. hakket persille

1 stort finthakket skalotteløg

salt og peber

 

Sådan gør du

 

Forvarm ovnen til 150 C. Krydr kødet med salt og peber og brun stegen på panden. Læg den derefter på en ovnrist.

 

Skræl persillerødderne og skær dem i mindre stykker. Del hviløget. Læg persillerødderne i et ovnfast fad og tilsæt vand, hvidvin, hvidløg og laurbær. Krydr med salt og peber. Sæt fadet med persillerødder i ovnen og stil risten med roastbeefen ovenover, så kødsaften drypper ned i fadet. Steg kødet til centrumtemperaturen er 55-58 C. Det tager ca. 75 - 80 min. Tag kødet ud og lad det hvile.

 

Hæld persillerødderne og skyen i en gryde, læg låg på og lad dem koge i 5 -10 min - til de er møre. Jævn saucen. Rør creme fraiche i og lad det koge op. Dryd med hakket persille og smag til med salt og peber.

 

Kan evt nydes med en god salat og groft brød.